Inscripció

TEeTI 2011-12. Tallers d'Enginyeria Electrònica i Tecnologia de la Informació

Adreçada a
Estudiants de batxillerat i darrer curs de Cicles Formatius de Grau Superior.

Dates
Aquesta activitat s'iniciarà el dia 9 de gener de 2012 i es desenvoluparà fins al dia 10 de febrer de 2012. Consulta el calendari dels tallers

Inscripció
Els centres interessats en realitzar la inscripció a les sessions hauran de formalitzar una sol·licitud a través del formulari d'inscripció per alumnes de batxillerat i CFGS.

Com fer el pagament
Per formalitzar la inscripció, cada centre admès haurà abonar 10 euros per alumne al compte 2100-3642-13-2200076957 de "La Caixa", indicant la paraula TEETI i el nom del centre.


Lloc de realització
Facultat de Física
c. Martí Franquès, 1 (08028 Barcelona)
Es rebrà als grups al vestíbul de la facultat de Física, proper a l'entrada pel carrer Pau Gargallo.

Descripció
El TEeTI és una activitat pràctica pensada per apropar els estudiants al coneixement del paper jugat per l'electrònica en el desenvolupament tecnològic de la societat actual.

L'estudi de les característiques electròniques d'objectes d'ús quotidià per als joves, la utilització de recursos habituals en laboratoris de recerca + desenvolupament + innovació (R+D+I) i unes activitats fortament interactives estan orientats a fomentar el seu l'interès per la ciència i la tecnologia.

El TEeTI consta de 3 tallers

Taller 1 - Tecnologia i sostenibilitat energètica
L'objectiu d'aquest taller és, per una part, conèixer l'evolució de la tecnologia electrònica des del circuits amb components discrets fins al circuits integrats realitzats amb tecnologia microelectrònica, i per una altra mostrar les característiques i requeriments d'energia d'objectes d'ús quotidià (mòbil) i les possibilitats d'utilització de fonts d'energia alternatives pel seu funcionament.

Taller 2 - El món del mòbil
Està orientat a la divulgació del principis de funcionament del mòbil identificant els diferents circuits integrats de que consta, les funcions de cada circuit que permeten la transformació de sons en senyal electrònic, el seu processat, transmissió i recepció.

Taller 3 - Els sentits de l'automòbil
Aquest taller està orientat a la divulgació del paper cada vegada més present de l'electrònica en els automòbils aprofundint en el coneixement dels principis bàsics de diferents tipus de sensors utilitzats a la indústria de l'automòbil, manipulant circuits de control i utilitzant eines de software pel control d'aquests sensors incorporats a un prototipus dissenyat expressament per al taller.


Funcionament i horari

Els tallers comencen a les 9:30 amb una presentació de mitja hora. A les 10 passarem a realitzar activitats pràctiques fins a les 11:30 en que farem un descans de 30 minuts. Acabarem amb més activitats des de les 12:00 fins l'hora d'acabar, les 13:30.
Malgrat que els tallers són autoexplicatius i considerem que no necessiten preparació prèvia, tot el material didàctic d'acompanyament i els guions estan disponibles a clicant aquí.

Com a avançament podeu veure uns vídeos promocionals d'aquest tallers

T'imagines la teva vida sense l'electrònica
El present video mostra l'evolució, i l'impacte, de l'electrònica en els nostres dies. La seva influència en diferents camps, com l'oci, la seguretat, les comunicacions, etc, etc. En aquest sentit es presenten els fonaments de les diferents línies de recerca i com aquestes són desenvolupades des del Departament d' Electrònica de la Universitat de Barcelona, obrint les nostres portes a futurs estudiants, a nivell de Grau, Màster o Doctorat.

Taller Enginyeria Electrònica i Tecnologies de la Informació
El video presenta un conjunt de tallers ofertats a Instituts del nostre país que permetin apropar als estudiants d' ESO i batxillerat a l'Enginyeria Electrònica. En els nostres dies existeix una crisi important en l'àmbit de les enginyeries i de les ciències i el Dept.,d'Electrònica ha engegat aquesta iniciativa per tal d'apropar als adolescents aquestes disciplines, i a través del Instituts puguin formar part de la seva activitat curricular.

  Contactar
Departament d'Electrònica
Martí i Franquès 1, Planta 2
08028 Barcelona

Tel.: (+ 34) 934 039 374
Fax: (+ 34) 934 021 148